Undvik att betala för mycket…
De 3 bästa elektriska tandborstarna 2022
Det finns 1 viss elektrisk tandborste som helt klart är det bästa valet

Funderar du på att investera i en eltandborste men är förvirrad över vilken du ska välja bland de många modellerna på marknaden? Så läs här…

År 2022 har du en myriad av alternativ när det kommer till eltandborstar. Det finns många olika typer och modeller att välja mellan, och alla har olika funktioner.

Vilken typ av eltandborste passar dina behov bäst? Spelar kvalitet någon roll? Behöver man flera olika borsthuvuden? Är det någon skillnad i pris för de olika modellerna? Hur rengör man den elektriska tandborsten?

Det är många saker du behöver veta om du vill fatta det bästa beslutet.

Du kanske också är osäker på om det ens är värt dina pengar att uppgradera till en eltandborste?

I vår nya konsumentundersökning uppgav 97% av konsumenterna att de är mycket nöjda med att byta ut sin gammaldags tandborste mot en elektrisk.

6 anledningar till att konsumenter väljer en elektrisk tandborste

1. Tar bort plack mer effektivt

Elektriska tandborstar är mer effektiva för att ta bort plack än manuella tandborstar på grund av deras oscillerande eller roterande borst. Detta hjälper till att minska risken för tandköttssjukdomar och håligheter.

2. Fungerar den manuella för dig

En eltandborste kan hjälpa dig att borsta längre eftersom den gör det mesta av jobbet åt dig – inga mer ömma handleder!

3. Håller kontroll över borstningstiden

Elektriska tandborstar har en timer som hjälper dig att borsta under den rekommenderade tiden. Detta kan vara en stor lättnad för den som inte är så noga med att borsta den rekommenderade tiden.

4. Bättre munhygien

Sammantaget kan ett elektriskt borstsystem hjälpa dig att upprätthålla bättre munhygien. Det hjälper till att minska plack och förhindrar tandköttssjukdomar och håligheter samtidigt som det hjälper till att förbättra andningen.

5. Lättare att använda

Elektriska tandborstar är enklare att använda än manuella borstar eftersom de gör det mesta av arbetet åt dig. De hjälper också till att se till att du borstar den rekommenderade tiden. Sammantaget kan detta göra det lättare för dig att få ett bra resultat av det här tandborstvalet.

6. Kan anpassas efter dina behov

Elektriska tandborstar har ofta flera inställningar som du kan använda för att anpassa hastigheten eller styrkan på ditt borstbesök. Detta gör att du kan välja inställningar som är bättre anpassade till din muns unika behov

Det är dock viktigt att veta att alla elektriska tandborstar inte är skapade lika.

Om du inte vet vad du ska leta efter kan du lätt slösa bort dina pengar på en eltandborste som har mycket fler funktioner än du verkligen behöver, eller helt enkelt betala för lite för en som inte är mycket bättre än en gammaldags tandborste.

Faktum är att vår nya konsumentundersökning har visat att en enkel eltandborste kan rengöra 3 gånger bättre än vissa av de mer avancerade modellerna.

Många danskar är inte heller medvetna om vilken roll god munhygien spelar för deras egen och familjens hälsa.

Allvarliga sjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och till och med cancer är alla kopplade till dålig munhygien. Det är därför avgörande att du och din familj upprätthåller god munhygien.

Därför har Forbrugervejledningen under de senaste 6 månaderna genomfört en stor konsumentundersökning av mer än 29 olika eltandborstar, från olika märken, med målet att hitta den bästa eltandborsten 2022.

Vi har testat 29 eltandborstar på dessa 11 kriterier:

1. Pris

2. Batteritid

3. Rengöringseffektivitet

4. Motoreffekt

5. Ljudnivå

6. Enkel användning

7. Komfort

8. Design

9. Tillbehör

10. Garanti

11. Kundtjänst

När vi var halvvägs genom vår studie, som före detta ingenjör, blev jag förvånad över att få reda på att 7 av 10 konsumenter betalar en premie när de investerar i en elektrisk tandborste…

Jag plockade faktiskt isär flera av de elektriska tandborstarna och upptäckte att många modeller faktiskt innehåller samma delar (som motor, timers, sensorer etc.) men att det är stor skillnad i priser på grund av varumärke.

Om man lägger till det tillsammans med kostnaderna för att behöva sälja i stora återförsäljare, samt marknadsföra sig genom kändisar och på stora annonsspalter…

Ja, en enkel eltandborste kan lätt kosta upp till 300% mer än vad den egentligen borde (om man tittar på delarna och komponenterna inuti).

Men det var en specifik eltandborste som överraskade oss…

Det kommer från ett europeiskt entreprenörsföretag som har fokuserat på att skapa den bästa produkten till bästa pris, istället för att ta överpris för marknadsföring och varumärkesbyggande.

Det betyder att det nu finns en eltandborste som har alla samma delar och komponenter som de stora märkena, men till en bråkdel av priset.

Dessa 5 saker du bör följa

Effektiv motor (minst 25000 vibrationer per minut)

Det är viktigt att din eltandborste har en motor som levererar minst 25000 vibrationer per minut. minut. Detta hjälper till att avlägsna mer plack och matrester från tänderna än manuella borstar genom att skapa kraftfullare borstning.

2 minuters timer

Det är oerhört viktigt för en eltandborste att ha en timer som indikerar när de två minuterna av borstning har gått. Detta kommer att säkerställa att du borstar tillräckligt länge för att få ett korrekt resultat, men inte längre än nödvändigt.

Olika borstningslägen

Elektriska tandborstar med olika borstningslägen är extremt viktiga för att säkerställa att människor kan anpassa sin tandvårdsupplevelse. De olika programmen låter användarna välja en borstningsmetod som passar deras behov och skapa bästa möjliga resultat.

Vattentät

Det är också viktigt att din eltandborste är vattentät. Vattentålighet gör att människor kan borsta tänderna i duschen utan att behöva oroa sig för att deras tandborste ska bli förstörd. Det ger också en högre nivå av hygien och förhindrar samtidigt skador på elektriska komponenter.

Låg ljudnivå (Under 60 dB)

Slutligen är det mycket viktigt att en eltandborste har en låg ljudnivå. Detta bidrar till att skapa en bekväm borstupplevelse utan störande ljud och minskar samtidigt risken att väcka andra i hemmet.

Dessa 5 saker du bör undvika

Tandborsthuvuden av låg kvalitet (innehåller giftig plast)

Det är problematiskt att använda tandborsthuvuden av låg kvalitet eftersom dessa ofta innehåller giftig plast. Plast kan orsaka infektioner eller skada tänderna med tiden.

Kort batteritid

Det är viktigt för en eltandborste att ha lång batteritid. Detta säkerställer att borsten är redo att användas varje gång du borstar tänderna. Tyvärr kan många elektriska tandborstar tendera att ta slut på batteriet snabbt.

Avsaknad av 30-sekunders påminnelsefunktion

Det kan vara problematiskt för en eltandborste att inte ha en 30-sekunders påminnelsefunktion. Denna funktion hjälper dig att borsta alla kvadranter av dina tänder i lika stora mängder, och det kan vara svårt att hålla koll på tiden utan denna funktion.

Tunga modeller

Det är problematiskt att använda en tandborste som är för tung. Tunga modeller kan göra det svårt att borsta ordentligt och kan leda till obehag efter lång tid. Därför måste du se till att du väljer en tandborste som är lätt och lätt att manövrera.

För dyrt

Vi vet inte varför, men i dagsläget är det mycket stor variation i priserna på eltandborstar. Det finns många modeller som kan göra detsamma, men där den ena är dubbelt så dyr som den andra.

De 3 bästa elektriska tandborstarna 2022
Under de senaste 6 månaderna har vi genomfört en lång serie tester på över 29 olika eltandborstar. Dessa är de 3 bästa modellerna baserat på våra experters bedömning såväl som konsumentrecensioner:
BETYG
A+
TOTAL RESULTAT
Lydkvalitet
9.7 Gns. 97%
9.7/10
Batterilevetid
9.4 Gns. 94%
9.4/10
Funktioner
9.6 Gns. 96%
9.6/10
Pris/Værdi
9.3 Gns. 93%
9.3/10
Brugervenlighed
9.8 Gns. 98%
9.8/10
FÖRDELAR:
Väger endast 87 gram
Låg ljudnivå på mindre än 60dB
IPX7 vattentät
Livslängd upp till 30 dagar
Kraftfull motor (38000 vibrationer/min.)
5 olika borstlägen
2 minuters timer
30 sekunders påminnelse
DuPont borsthuvuden av hög kvalitet
NACKDELAR:
Endast tillgänglig online
Säljer ofta slut på grund av stor efterfrågan
OMDÖME:

Brushr erbjuder utan tvekan det bästa värdet för pengarna.

Den väger endast 87 gram, har lägre ljudnivå än många andra eltandborstar och är IPX7 vattentät, så den tål vatten och är lätt att rengöra.

Den har en kraftfull motor (38000 Vibrationer/min), 5 olika borstlägen och en 2 minuters timer som gör att du kan få den perfekta borstningen.

Dessutom innehåller den en 30-sekunders påminnelse som hjälper dig att fokusera på varje område av din borstning. Och den kommer med DuPont-borsthuvuden av hög kvalitet som är mycket skonsamma mot tänder och tandkött.

Sammantaget är Brushr den bästa eltandborsten för priset. Den har alla funktioner du vill ha från en eltandborste – samtidigt som den är lätt, tyst och hållbar.

Enda nackdelen är att den bara kan köpas online och ofta är slutsåld på grund av stor efterfrågan.

Prismässigt blev vi förvånade över att man kunde få en så bra tandborste för så lite pengar. Brushrs ”hemlighet” är att de är ett team av ingenjörer som har gått samman för att skapa den bästa lufteltandborsten, till bästa pris.

 

Se mer om testvinnaren
2. Oral-B Genius X
BETYG
A+
TOTAL RESULTAT
Lydkvalitet
9.7 Gns. 97%
9.7/10
Batterilevetid
9.4 Gns. 94%
9.4/10
Funktioner
9.6 Gns. 96%
9.6/10
Pris/Værdi
9.3 Gns. 93%
9.3/10
Brugervenlighed
9.8 Gns. 98%
9.8/10
FÖRDELAR:
Olika borstlägen
Lång batteritid
2 minuters timer
NACKDELAR:
Mer komplex än andra tandborstar
Inga borsthuvuden medföljer
Högre pris än andra modeller
OMDÖME:

På andra plats har vi en modell från det välkända märket Oral-B.

Deras Genius X-tandborste har många funktioner som påstås göra din munhygien bättre än andra modeller. Även om dessa funktioner är intressanta, tror jag inte att den här produkten lever upp till sina löften.

Genius X har fler borstningslägen och lång batteritid jämfört med andra modeller. Den har också en 2 minuters timer som bör säkerställa att du borstar de rekommenderade två minuterna. Nackdelen med denna modell är dock att den är ganska komplex jämfört med andra modeller.

Dessutom får du inga borsthuvuden inkluderade och priset är relativt sett högre än andra modeller.

Sammantaget tycker jag att Oral-B Genius X inte riktigt håller vad de lovar. Även om funktionerna kan tyckas vara intressanta på ytan, skulle jag personligen rekommendera en billigare modell som har lika bra funktioner med mindre komplexitet.

 

Se mer
3. Phillips Sonicare ProtectiveClean 4500
BETYG
A+
TOTAL RESULTAT
Lydkvalitet
9.7 Gns. 97%
9.7/10
Batterilevetid
9.4 Gns. 94%
9.4/10
Funktioner
9.6 Gns. 96%
9.6/10
Pris/Værdi
9.3 Gns. 93%
9.3/10
Brugervenlighed
9.8 Gns. 98%
9.8/10
FÖRDELAR:
Automatisk påminnelse om att byta tandborsthuvud var tredje månad
Olika borstlägen
2 minuters timer
NACKDELAR:
högre pris än många andra tandborstar på marknaden
Inte en av de mest effektiva borstarna på marknaden när det kommer till emaljskydd och plackreducering
Hög ljudnivå
OMDÖME:

Phillips Sonicare ProtectiveClean 4500 är en tandborste som utlovar rena tänder och god munhygien.

Tandborsten har flera funktioner såsom automatisk påminnelse om att byta borsthuvud var 3:e månad, olika typer av borstning och 2 minuters timer.

Det är dock fortfarande en relativt dyr produkt, speciellt jämfört med andra tandborstar på marknaden.

Dessutom är den inte en av de mest effektiva på marknaden när det gäller emaljskydd och plackreducering. Dessutom har tandborsten en hög ljudnivå, vilket kan vara störande för vissa konsumenter

Sammantaget är Phillips Sonicare ProtectiveClean 4500 en kvalitetsprodukt som kan hjälpa dig att uppnå en god munhygien. Man måste dock vara medveten om de nackdelar som tandborsten har innan man gör ett val.

Se Mer

* Vi kan få ersättning från vissa av de företag vars produkter visas på den här webbplatsen. Som ett resultat får vi betalning när du köper en produkt med hjälp av länkarna på denna webbplats. Denna webbplats ägs och drivs av samma företag som har ägarintresse i vissa produkter som visas på denna webbplats. Denna ersättning och vårt ägarintresse kan påverka hur och var produkterna visas på webbplatsen, inklusive i vilken ordning de visas i. Denna webbplats inkluderar inte och betygsätter inte alla produkter i varje kategori. Du kan läsa mer om vår annonsörrelation här