Undvik att betala för mycket…
De 3 bästa Bluetooth-högtalarna under 2022
Det finns 1 speciell högtalare som är det klart bästa valet

Funderar du på att investera i en bluetooth-högtalare men är förvirrad över vilken du ska välja bland de många modellerna på marknaden? Så läs vidare här …

År 2022 är marknaden för bluetooth-högtalare större än någonsin, vilket gör det svårt för konsumenter att veta vilken högtalare som är rätt för dem.

Utbudet av alternativ som finns kan vara överväldigande och det kan vara svårt att förstå de olika tekniska specifikationerna.

Det är viktigt att överväga ljudkvaliteten hos en enhet, dess batteritid och funktionerna den erbjuder.

Dessutom kan det också vara svårt att jämföra priser mellan olika märken när man inte har fördjupad kunskap om högtalare och ljudenheter.

Sammantaget är det ingen lätt uppgift att undersöka marknaden för bluetooth-högtalare, och det kräver att köpare lägger ner mycket tid och ansträngning på att välja rätt bluetooth-högtalare.

Det är därför ConsumerMagasine.com har genomfört en serie tester under de senaste 6 månaderna för att hjälpa konsumenter att hitta den bästa Bluetooth-högtalaren 2022.

Vårt team av experter har testat över 52 olika modeller med våra rigorösa testmetoder för att bedöma ljudkvalitet, batteritid, funktioner och övergripande värde för pengarna.

Vi testade 52 olika Bluetooth-högtalare på dessa kriterier

1. Ljudkvalitet

2. Batteritid

3. Funktioner och anslutningsalternativ

4. Pris/valuta för pengarna

5. Lätt att använda

6. Design och hållbarhet

7. Trådlös räckvidd och anslutningsstabilitet

8. Kompatibilitet med andra enheter

9. Tillbehör ingår

10. Tillverkarens rykte och kundtjänst

När vi var halvvägs genom vår utredning blev jag förvånad över att ta reda på hur mycket du faktiskt kan betala för mycket för en bluetooth-högtalare…

Vårt team upptäckte snabbt att många av de dyraste högtalarna hade många av samma komponenter som mindre kända men billigare varumärken.

Det var tydligt att det fanns några stora aktörer på marknaden som tog ett högt pris men inte erbjöd några ytterligare fördelar alls.

Vid första anblicken skulle man kunna tro att några av dessa stora varumärken använder sin status för att få okunniga konsumenter att betala mer än de borde.

Och överraskningarna tog inte slut där…

Under vår undersökning hittade vi även en ny dansk start-up bestående av ett team av ingenjörer som har satt sig för att leverera de bästa bluetooth-högtalarna till bästa pris.

Först var vi skeptiska till deras förmåga att konkurrera med de etablerade varumärkena när det gäller ljudkvalitet och funktioner

Men efter flera månaders arbete med att testa och jämföra produkter är vi glatt överraskade att säga att det danska teamet har visat att vi har fel

Deras högtalare erbjuder utmärkt ljudkvalitet och funktioner till mycket lägre priser än de som erbjuds av deras etablerade konkurrenter.

Dessa 4 saker du måste följa

Bekväm storlek

En kompakt och bekväm storlek är viktig för en bluetooth-högtalare eftersom den gör den lätt att transportera, ställa upp eller flytta runt snabbt. Det betyder också att du kan passa in enheten i mindre utrymmen, vilket gör den perfekt att använda på platser med begränsat utrymme, som t.ex i lägenheter, sovsalar eller till och med utomhus.

Stereolemission på minst 10W

Det är viktigt att ha en stereoemission på minst 10W i en bluetooth-högtalare för att säkerställa bästa ljudkvalitet. Högtalare med lägre watttal tenderar att vara tystare och ger kanske inte så mycket klarhet och djup i ljudet. En högre watt kommer att ge mer kraft bakom din musik, vilket gör den högre utan distorsion eller statisk elektricitet.

Möjlighet att ansluta flera högtalare till samma enhet

Ljudteknikens värld utvecklas ständigt, och nu finns det ett sätt att ta din ljudupplevelse till nästa nivå: att ansluta två bluetooth-högtalare. Genom att ansluta två högtalare istället för en, kan du skapa en fullständig stereoljudmiljö var du än befinner dig. Du kan ta med dig festen vart du än går.

Vatten- och dammbeständighet

Vatten- och dammbeständighet är viktiga funktioner för en Bluetooth-högtalare eftersom de hjälper till att skydda enheten från skador som orsakas av exponering för vatten och damm. Vattentäthet hjälper till att säkerställa att högtalaren inte skadas om den blir blöt, vilket kan leda till korrosion av interna komponenter eller kortslutning av elektriska delar. Dammtätning hjälper till att hålla borta smuts, smuts och fukt som kan täppa till högtalarportarna eller störa ljudkvaliteten.

De här 4 sakerna du bör undvika

Speltid under 14 timmar

Att ha en bluetooth-högtalare med kort speltid är problematiskt eftersom det begränsar tiden du kan njuta av din musik eller annat ljud utan avbrott. Det innebär också att du måste hålla koll på batterinivån och planera för frekvent laddning, vilket gör det svårt att ta med högtalaren på långa resor.

Trådlös räckvidd under 9 meter

Det kan vara problematiskt för en bluetooth-högtalare att ha kort trådlös räckvidd eftersom det begränsar avståndet från vilket ljudsignaler kan skickas. Detta gör det svårt att använda högtalaren i stora rum, t.ex. utomhus eller i stora rum, eftersom signalen inte når tillräckligt långt. Dessutom, om det finns väggar eller andra hinder mellan högtalaren och enheten som sänder ljudsignaler, kan dessa hinder fungera som en barriär för ljudöverföringen och därmed ytterligare minska det effektiva räckvidden.

Brist på Powerbank-funktion

När du är på språng är det användbart att ha en bärbar bluetooth-högtalare som även kan fungera som en powerbank för din telefon. När din bluetooth-högtalare kan ladda din telefon behöver du inte oroa dig för att telefonen ska ta slut när du lyssnar på dina favoritlåtar och poddsändningar.

Föråldrad Bluetooth-chipset (versioner före 4.3)

När en högtalare är utrustad med en äldre bluetooth-chipset kan den snabbt bli föråldrad. Allt eftersom tekniken utvecklas och nyare versioner av Bluetooth släpps, kanske dessa högtalare inte ansluter till nyare enheter eller stöder mer avancerade funktioner. Föråldrade chipset kan också leda till opålitliga anslutningar, ljudkvalitetsproblem och inkompatibilitet med vissa enheter.

De 3 bästa Bluetooth-högtalarna under 2022
Under de senaste 6 månaderna har vi utfört ett stort antal tester på över 52 olika Bluetooth-högtalare. Det här är de 3 bästa modellerna baserat på våra experters bedömning och konsumentrecensioner:
BETYG
A+
TOTAL RESULTAT
Ljudkvalitet
9.7 Gns. 97%
9.7/10
Batteritid
9.4 Gns. 94%
9.4/10
Funktioner och anslutningsalternativ
9.6 Gns. 96%
9.6/10
Pris/valuta för pengarna
9.3 Gns. 93%
9.3/10
Lätt att använda
9.8 Gns. 98%
9.8/10
FÖRDELAR:
Kompakt storlek – 19,5 x 7 x 7 x 7 CM
20W högkvalitativt ljud
Multi Connectivity – Anslut 2 högtalare till 1 enhet
IPX7 vatten- och dammtät – extremt hållbar
20 timmars speltid
Powerbank-funktion – laddar din telefon
Hängande spänne – flytta med högtalaren
20 meter trådlös räckvidd
Bluetooth 5.0-anslutning
MicroSD-kortplats för offlinemusik
NACKDELAR:
Endast tillgänglig online
Ofta slutsåld på grund av stor efterfrågan
OMDÖME:

Soundster ger utan tvekan bäst valuta för pengarna.

Ljudkvaliteten är fantastisk och 20 timmars speltid, vattentät konstruktion och powerbank-funktion gör den till ett utmärkt val för alla som letar efter en tålig Bluetooth-högtalare. Starkt rekomenderad!

Med sitt utbud av funktioner och sitt oslagbara pris är Soundster Bluetooth-högtalaren ett utmärkt val för alla som letar efter en tillförlitlig ljudupplevelse som de kan ta med sig när du är på språng.

Oavsett om du planerar att åka till stranden eller ta med dig din musik på ett utomhusäventyr kan du lita på att denna högtalare levererar högkvalitativt ljud utan att misslyckas.

Dess hållbarhet med IPX7 vatten- och dammbeständighet gör den idealisk för alla miljöer, medan de många anslutningsalternativen ger dig flexibilitet i hur du ställer in ditt ljudsystem.

Den långa batteritiden säkerställer att du kan njuta av din musik när och var som helst. Powerbank-funktionen är en fantastisk bonus för dem som alltid är på språng, vilket gör att du kan ladda din telefon medan du njuter av musik från din bluetooth-högtalare.

Prismässigt blev vi förvånade över att man kunde få en så bra bluetooth-högtalare för så lite pengar. Soundsters ”hemlighet” är att de är ett team av ingenjörer som har gått samman för att skapa den bästa bluetooth-högtalaren, till det bästa priset.

Se mer om testvinnaren
2. JBL Charge 5
BETYG
A+
TOTAL RESULTAT
Ljudkvalitet
9.7 Gns. 97%
9.7/10
Batteritid
9.4 Gns. 94%
9.4/10
Funktioner och anslutningsalternativ
9.6 Gns. 96%
9.6/10
Pris/valuta för pengarna
9.3 Gns. 93%
9.3/10
Lätt att använda
9.8 Gns. 98%
9.8/10
FÖRDELAR:
IPX7 vattentät klassificering
Upp till 20 timmars speltid
Trådlös partykedja-anslutning
Tillgänglig i många olika färger
NACKDELAR:
Kan vara ganska klumpig och tung för vissa
Låg ljudkvalitet vid höga volymer
Bluetooth-anslutningen kan avbrytas och ljudkvaliteten minskar över långa avstånd
Ingen inbyggd powerbank-funktion för att ladda en enhet medan du spelar musik
OMDÖME:

På andra plats har vi en bluetooth-högtalare som de flesta kanske känner, JBL Charge 5.

Den har bra vattenbeständighet och upp till 20 timmars speltid, men många recensioner tycker att ljudkvaliteten inte är tillräckligt bra.

Det finns några trevliga funktioner som trådlös festkedjeanslutning och den finns i olika färger, men dessa funktioner kompenserar inte för dess brister.

Bluetooth-anslutningen kan enkelt kopplas bort på större avstånd och även när den är nära är det inte så mycket klarhet i ljudet vid högre volymer.

Dessutom finns det ingen integrerad powerbank-funktion, så du kan inte ladda din enhet medan du lyssnar på musik.

Om du är villig att betala en premie för en JBL-produkt, kan du hitta bättre på andra ställen.

Se mer
3. Beosound A1
BETYG
A+
TOTAL RESULTAT
Ljudkvalitet
9.7 Gns. 97%
9.7/10
Batteritid
9.4 Gns. 94%
9.4/10
Funktioner och anslutningsalternativ
9.6 Gns. 96%
9.6/10
Pris/valuta för pengarna
9.3 Gns. 93%
9.3/10
Lätt att använda
9.8 Gns. 98%
9.8/10
FÖRDELAR:
Utmärkt ljudkvalitet
Bärbar och lätt design
Röststyrning aktiverad med Amazon Alexa och Google Assistant
Snygg och modern design som passar alla rum.
NACKDELAR:
Den dyraste bluetooth-högtalaren i våra tester
Ett dyrt abonnemang med Deezer, Tidal eller Qobuz krävs för att få full tillgång till tjänster
Begränsat lagringsutrymme och inget microSD-kortutrymme för offlinemusik
Inget vattentätt eller dammskydd
Kan inte använda flera Bluetooth-anslutningar samtidigt.
OMDÖME:

På tredje plats kommer snygga Beosound A1.

Även om den har några attraktiva funktioner som röststyrning och bra ljudkvalitet, är det svårt att motivera priset.

Det är den dyraste bluetooth-högtalaren i vårt test, och med ett abonnemang på Deezer, Tidal eller Qobuz som krävs för att få tillgång till tjänsterna fullt ut, kan den bli ännu dyrare.

Dessutom finns det begränsat lagringsutrymme och inget utrymme på microSD-kort för offlinemusik.

Avsaknaden av vattentätt eller dammtätt skydd gör att denna högtalare inte heller kommer att stå sig bra för utomhusbruk.

Slutligen kan Beosound A1 inte heller använda flera Bluetooth-anslutningar samtidigt – vilket begränsar användbarheten som festhögtalare.

Sammantaget är Beosound A1 en attraktiv bluetooth-högtalare med bra ljudkvalitet, men den har ett högt pris och några allvarliga begränsningar som inte går att förbise. Såvida du inte är villig att betala en premie för dess funktioner, rekommenderar vi att du letar någon annanstans för att få bättre värde.

Se Mer

* Vi kan få ersättning från vissa av de företag vars produkter visas på den här webbplatsen. Som ett resultat får vi betalning när du köper en produkt med hjälp av länkarna på denna webbplats. Denna webbplats ägs och drivs av samma företag som har ägarintresse i vissa produkter som visas på denna webbplats. Denna ersättning och vårt ägarintresse kan påverka hur och var produkterna visas på webbplatsen, inklusive i vilken ordning de visas i. Denna webbplats inkluderar inte och betygsätter inte alla produkter i varje kategori. Du kan läsa mer om vår annonsörrelation här